Rookgenerator Easysmoker®

De rookgenerator Easysmoker® is makkelijk in gebruik om in leidingen en riolen lekkages op te sporen. Deze rookgenerator is inzetbaar voor buizen, leidingen en riolen zowel binnenshuis als lekdetecties buitenshuis.

De Easysmoker® is de rookgenerator voor professioneel gebruik. Dit betekent dat de Easysmoker® ingezet kan worden voor het keuren en testen van een gescheiden afvalwatersysteem (VLARIO), riolen, afvoerleidingen, luchtbehandelingskanalen enzovoort. Deze hogedruk rookgenerator is voor verschillende lekdetectie- en dakbedekking onderzoeken de oplossing middels nevelinspecties voor lekkage opsporingen. Bovendien heeft de Easysmoker® een korte opwarmtijd hierdoor kun je snel met je analyse starten.

DE WERKING EN FUNCTIONALITEIT VAN DE ROOKGENERATOR EASYSMOKER®

Tijdens inspecties van leidingen, rioleringen en buizen kan het voorkomen dat een lekkage moeilijk te traceren is. In veel van deze gevallen is hier dan ook sprake van stankoverlast. In deze situaties is de rookgenerator Easysmoker® de ideale oplossing. Dicht eerst alle reguliere ingangen. De Easysmoker® blaast met behulp van de bijgeleverde slang en koppelstuk de rook in het leidingstelsel. Door de druk die is opgebouwd zal de rook door de lekkages naar buiten treden. Hierdoor worden lekkages duidelijk zichtbaar door de geproduceerde rook van de rookgenerator. De exacte plekken van de lekken zijn dan makkelijk aan te wijzen.

Easysmoker® keuring

De Easysmoker®  is geschikt voor ‘keuring privéwaterafvoer volgens normering’ wat ook wel ‘afkloppen’ (het scheiden van schone en vervuilde waterstromen) wordt genoemd. Met de Easysmoker® kun je dezelfde werkingsmethode met rookdetectering eenvoudig bepalen of de aansluiting van de waterafvoer goed is. De rookgenerator Easysmoker® van Camtronics is voorzien van het Belgische keurmerk VLARIO.

In de rookgenerator zit een krachtige ventilator en rookelement en voorziet je ten alle tijden van van voldoende rook en rookvermogen. De luchtstroomsnelheid rook is eenvoudig instelbaar.

De Easysmoker® een rookgenerator die voldoet aan de beschermingsklasse IP44 en de Stichting RIONED – Nederland en VLARIO – Vlaanderen richtlijnen.

Als optie is de Easysmoker® Easyseal verkrijgbaar. Een flexibel afsluitende balg die het werken met de Easysmoker® rookgenerator vergemakkelijkt. Door de balg maakt het makkelijker een afdichting rondom de slang te maken, ook wanneer de buiswand oneffenheden heeft.

Een ander optioneel product is de Easysmoker® Telescopische Easystick. In combinatie met de Easyseal® is dit een handig hulpstuk zodat je de slang eenvoudig in diepe putten of hoge afvoerleidingen kunt inbrengen.

De Easysmoker is voorzien van een voorraadtank (1,5 liter). Deze voorraadtank is eenvoudig bij te vullen met de speciale bijbehorende rookvloeistof van Camtronics. Deze rookvloeistof ofwel smoke liquid wordt door Camtronics geleverd per jerrycans van 5 liter.

Download pdf Rookgenerator EasySmoker® specificatiesInspector Smoke liquid

Inspector Smoke liquid (vloeistof) voor Easysmoker 5 liter.

EasySeal

EasySeal: eenvoudig de slang van de EasySmoker vastklemmen in  de invoer en tegelijkertijd afsluiten.

EasySeal

De afsluiter past op de standaard meegeleverde slang en reageert direct op de veranderende luchtdruk.

EasyStick; telescopische stok

Telescopische stok voor buizen welke op grotere diepte in putten uitkomen.

EasyStick; telescopische stok

In combinatie met de EasySeal is de telescopische stok een zeer praktische hulp bij inspecties.

EasyStick; telescopische stok

In twee delen uitschuifbaar, min. lengte 1,7 m en max. lengte 4 m. Een gewicht van slechts 1100g.Rioolcamera's van Camtronics

Copyright © 2021 Camtronics B.V.  |  Disclaimer  -  Privacyverklaring
Copyright © 2021 Camtronics B.V.
Disclaimer
Privacyverklaring
Webdesign & CMS by Downdijk