Rookgenerator Easysmoker®

De rookgenerator of rookmachine Easysmoker® is het systeem om in leidingen, rioleren of andere kanalen lekkages op te sporen. Deze rookgenerator is inzetbaar voor zowel binnenhuis als buitenhuis lekdetecties.

De Easysmoker® is de rookgenerator voor professioneel gebruik. De Easysmoker wordt veelal gebruikt bij lekdetectie, maar ook bij het keuren en testen van gescheiden afvalwatersystemen (VLARIO), zoals riolen, afvoerleidingen, luchtbehandelingskanalen en meer. Deze hogedruk rookgenerator is voor verschillende lekdetectie- en dakbedekking onderzoeken de oplossing. Hierbij wordt met behulp van nevelinspectie een lekkage opgespoord. Bovendien heeft de Easysmoker® een korte opwarmtijd, hierdoor kun je snel met je onderzoek starten.

DE WERKING EN FUNCTIONALITEIT VAN DE ROOKGENERATOR EASYSMOKER®

Tijdens een inspectie van o.a. leidingen, rioleringen en buizen kan het voorkomen dat lekkages moeilijk te traceren op het zicht met een inspectiecamera. Meestal is in deze situatie ook spraken van stankoverlast. Hierbij is een rookgenerator de ideale oplossing.

Bij gebruik van de Easysmoker® dicht je eerst alle reguliere ingangen. De rookgenerator blaast met behulp van de bijgeleverde slang en koppelstuk de rook in het leidingstelsel. Door de druk die opgebouwd is zal de rook door de lekkages naar buiten treden. Hierdoor worden lekkages duidelijk zichtbaar door de geproduceerde rook van de rookmachine. De exacte plekken van de lekkages zijn eenvoudig aan te wijzen.

De Easysmoker® is geschikt voor ‘keuring privéwaterafvoer volgens normering’ wat ook wel ‘afkloppen’ (het scheiden van schone en vervuilde waterstromen) wordt genoemd. Met de Easysmoker® kun je dezelfde werkingsmethode met rookdetectering eenvoudig bepalen of de aansluiting van de waterafvoer goed is.

In de rookgenerator zit een krachtige ventilator en rookelement en voorziet je te allen tijde van voldoende rook en rookvermogen. De luchtstroomsnelheid is eenvoudig instelbaar.

Easysmoker® keuring

De Easysmoker®  is geschikt voor ‘keuring privéwaterafvoer volgens normering’ wat ook wel ‘afkloppen’ (het scheiden van schone en vervuilde waterstromen) wordt genoemd. Met de Easysmoker® kun je dezelfde werkingsmethode met rookdetectering eenvoudig bepalen of de aansluiting van de waterafvoer goed is. De rookgenerator Easysmoker® van Camtronics is voorzien van het Belgische keurmerk VLARIO.

In de rookgenerator zit een krachtige ventilator en rookelement en voorziet je ten alle tijden van van voldoende rook en rookvermogen. De luchtstroomsnelheid rook is eenvoudig instelbaar.

De Easysmoker® een rookgenerator die voldoet aan de beschermingsklasse IP44 en de Stichting RIONED – Nederland en VLARIO – Vlaanderen richtlijnen.

Als optie is de Easysmoker® Easyseal verkrijgbaar. Een flexibel afsluitende balg die het werken met de Easysmoker® rookgenerator vergemakkelijkt. Door de balg maakt het makkelijker een afdichting rondom de slang te maken, ook wanneer de buiswand oneffenheden heeft.

Een ander optioneel product is de Easysmoker® Telescopische Easystick. In combinatie met de Easyseal® is dit een handig hulpstuk zodat je de slang eenvoudig in diepe putten of hoge afvoerleidingen kunt inbrengen.

De Easysmoker is voorzien van een voorraadtank (1,5 liter). Deze voorraadtank is eenvoudig bij te vullen met de speciale bijbehorende rookvloeistof van Camtronics. Deze rookvloeistof ofwel smoke liquid wordt door Camtronics geleverd per jerrycans van 5 liter.Inspector Smoke liquid

Inspector Smoke liquid (vloeistof) voor Easysmoker 5 liter.

EasySeal

EasySeal: eenvoudig de slang van de EasySmoker vastklemmen in  de invoer en tegelijkertijd afsluiten.

EasySeal

De afsluiter past op de standaard meegeleverde slang en reageert direct op de veranderende luchtdruk.

EasyStick; telescopische stok

Telescopische stok voor buizen welke op grotere diepte in putten uitkomen.

EasyStick; telescopische stok

In combinatie met de EasySeal is de telescopische stok een zeer praktische hulp bij inspecties.

EasyStick; telescopische stok

In twee delen uitschuifbaar, min. lengte 1,7 m en max. lengte 4 m. Een gewicht van slechts 1100g.Rioolcamera's van Camtronics

Copyright © 2021 Camtronics B.V.  |  Disclaimer  -  Privacyverklaring
Copyright © 2021 Camtronics B.V.
Disclaimer
Privacyverklaring
Webdesign & CMS by Downdijk