Riool Camera: MiniFlex

De MiniFlex® is een flexibel riool camera systeem en speciaal ontwikkeld voor het inspecteren van buizen en leidingen met kleinere diameters (32mm–100mm). 
Smallere pijpleidingen zoals vaak toegepast in sanitaire ruimtes zoals badkamers, keukens en toiletruimtes (loodgieter werkzaamheden) worden nu met groot gemak geïnspecteerd.
Deze handige mini riool camera MiniFlex als “klusmaat”, voor tal van toepassingen van inspecties en met gemak meerdere bochten maakt vanaf haaks Ø32mm–100mm.

Het inspecteren van een dunne rioolbuis heeft een dubbele moeilijkheidsgraad:

  • De kleinere buisdiameter en de vele vaak kortere haakse bochten van de pijpleiding.
  • De positie waarin de riool camerakop met kabel moet manoeuvreren om een inspectie uit te kunnen voeren.

 

Voordelen van de mini riool camera

De MiniFlex® riool inspectie camera is voorzien van een uniek internationaal gepatenteerd flexibel tussenstuk (materiaal PUR) tussen de riool camerakop en de duwkabel. Samen met de innovatieve kogelvormige rioolcamera-kop zorgt dit voor een gemakkelijke doorvoer. Uitgebreide testen met loodgieter werkzaamheden in de praktijk hebben bewezen dat meerdere haakse en korte bochten in Ø32mm – 100mm soepel en makkelijk genomen worden. Het ontwerp van de riool camera kop houdt de verlichtingsring boven de bodem, wat de reflectie minimaliseert. In combinatie met de speciale 105⁰ lens heeft de Miniflex® rioolcamera een grote “kijkhoek” en een scherp beeld, ook in de grotere diameters. De CCTV Miniflex® wordt standaard geleverd met een 512Hz zender en beeldscherm met opname mogelijkheden voor video’s en foto’s op SD-kaart.

Miniflex

 

Leidingen inspecteren met diameter van 32mm haaks én continu goed beeld tot in 100mm.

 

Mini riool camera in cassette vorm

De haspel/koffer is als de rioolcamerakop, met een innovatieve en doordachte vormgeving (o.a. voor de loodgieter) i.c.m. het duurzame materiaalgebruik speciaal voor de Miniflex® ontworpen.

Ergonomische behuizing van de mini riool inspectie camera Miniflex®

De behuizing is gemaakt van hoog kwaliteit kunststof met rubberen stootdoppen, daardoor is deze robuust en stootvast. Door de open constructie is het geheel van deze mini inspectiecamera eenvoudig schoon te maken.
De afmetingen en toegepaste materialen zorgen voor een ergonomische behuizing en is compact van vorm, licht in gewicht en eenvoudig in gebruik op de werkplek en/of op te bergen in de auto.

Beeldscherm

Een helder display van 5,6” met opnamemogelijkheid van video en foto op SD/USB is door zijn eenvoud makkelijk te bedienen. Standaard is er ook de video-out voorziening en kunt u de Miniflex® aansluiten op een andere monitor, laptop of controlbox zoals onze Easybox.

Standaard rijke uitrusting

De Miniflex® is standaard voorzien van een accu die direct te gebruiken is zonder stroomvoorziening. Middels de 512Hz zender en de meterteller bent u in staat de juiste plek van de Miniflex® camerakop te lokaliseren.Geleider 28 mm

Toepasbaar in buizen met een diameter vanaf 40mm

Geleider 38 mm

Toepasbaar in buizen met een diameter vanaf 60mm

Stroom omvormer (12V-230V / 24V-230V)

Omvormer van 12V naar 230V of van 24V naar 230V

USB video grabber

SD naar USB adapterRioolcamera's van Camtronics

Copyright © 2021 Camtronics B.V.  |  Disclaimer  -  Privacyverklaring
Copyright © 2021 Camtronics B.V.
Disclaimer
Privacyverklaring
Webdesign & CMS by Downdijk