Help! Welke rioolcamera past het beste bij mij? - Nieuwspagina - Camtronics
Help! Welke rioolcamera past het beste bij mij?

Help! Welke rioolcamera past het beste bij mij?

Ben je opzoek naar een rioolcamera om leidingen, buizen of andere kanalen te inspecteren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bedenk in welke buis grootte je inspecteert, wat voor soort buizen dat zijn én wat voor soort inspecties je vaak uitvoert.

1. Welke buisdiameter

Vraag jezelf eerst af in welke buisafmetingen je vooral je inspecties uitvoert. Zit je veel in de kleine buis (Ø 32-90 mm), in middelgrote buizen (Ø 75-200mm) of grotere buizen (> Ø 200mm). Dit is van belang omdat de inspectiecamera’s hierop gemaakt zijn. Elke camera heeft zijn specialisme in een bepaalde buisafmeting.

De MiniFlex is bijvoorbeeld de rioolcamera voor in de kleine buis (Ø 32-100mm). Daarnaast is de Inspector 48 juist in de (middel) grotere buizen (Ø75-400mm) de oplossing.

2. Wat voor soort buizen?

Een belangrijke rol in keuze voor de juiste inspectiecamera is de soort buis waar je vaak in moet kijken. Zijn het buizen met veel haakse bochten of juist een rechte, maar wel lange buis.

In rechte buizen groter dan Ø125mm is onze Inspector Truck MW25 met ZRK70 kop de ultieme oplossing. Maak je juist veel bochten in de kleine leidingen, dan raden we onze MiniFlex aan. MiniFlex is uniek in zijn soort, doordat hij meerdere haakse bochten in de kleine buis maakt kom je dieper in een buis dan welke andere inspectiecamera dan ook.

3. Wat voor soort inspecties voer je veelal uit?

De laatste vraag die belangrijk is, is: “Wat voor soort inspecties voer je vaak uit?” Voer je vooral vluchtige en wat simpelere inspecties uit waarbij je er meerdere op een dag, kort op elkaar? Hierbij is het essentieel dat je snel kunt opstarten en snel weer kunt opruimen. Of juist het tegenovergestelde. Grotere inspecteerklussen, waarbij uitgebreide rapportages benodigd zijn, met een monitor waarop je alles duidelijk kunt zien.

De Inspector 36 en 48 zijn beide in Junior en Modulaire variant verkrijgbaar. Hierbij is de Junior vooral voor verkenningswerk en de Modulaire variant voor uitgebreidere inspecties. Ben je opzoek naar een systeem waarbij je buizen en andere leidingen kunt keuren? Dan is wellicht onze Rookgenerator Easysmoker een oplossing. Je maakt hiermee eenvoudig met rook lekkages visueel zichtbaar (VLARIO en Stichting RIONED gekeurd).

Wil je toch nog wat meer advies in de keuze naar de juiste inspectiecamera? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Help! Welke rioolcamera past het beste bij mij?
Copyright © 2023 Camtronics B.V.  |  Disclaimer  -  Privacyverklaring
Copyright © 2023 Camtronics B.V.
Disclaimer
Privacyverklaring